Skip to content

Miro Gavran – novi redoviti član Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti

U Knjižnici Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u četvrtak 20. lipnja 2024. godine održana je svečanost na kojoj je predsjednik HAZU akademik Velimir Neidhardt proglasio nove članove Akademije, a među njima je i predsjednik Matice hrvatske Miro Gavran, izabrane na skupštini HAZU 16. svibnja – 17 redovitih članova koji su time dobili titulu akademika/akademkinje, šest dopisnih članova i 15 članova suradnika HAZU.

Novi redoviti članovi HAZU su: u Razredu za društvene znanosti akademkinja Jasna Čapo, akademkinja Nevenka Čavlek, akademik Robert Matijašić i akademik Igor Mikecin, u Razredu za matematičke, fizičke i kemijske znanosti akademik Nikola Basarić i akademik Hrvoje Buljan, u Razredu za prirodne znanosti akademik Marijan Herak, u Razredu za književnost akademik Miro Gavran, akademik Dražen Katunarić i akademkinja Helena Sablić Tomić, u Razredu za likovne umjetnosti akademkinja Gordana Bakić, u Razredu za glazbenu umjetnost i muzikologiju akademik Srećko Bradić, akademkinja Olja Jelaska i akademik Krešimir Seletković te u Razredu za tehničke znanosti akademik Stanislav Kurajica, akademik Jurica Sorić i akademik Zvonimir Šipuš.

Novi dopisni članovi Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti su: Sunčica Čanić iz SAD-a u Razredu za matematičke, fizičke i kemijske znanosti, Csaba Győrgy Kiss iz Mađarske u Razredu za književnost, Francisco Javier Juez Gálvez iz Španjolske u Razredu za filološke znanosti, Danica Kragić Jensfelt iz Švedske u Razredu za tehničke znanosti, Dimitri Krainc iz SAD-a u Razredu za medicinske znanosti, Katarina Livljanić iz Švicarske u Razredu za glazbenu umjetnost i muzikologiju.

Više o akademiku Miru Gavranu:

Podijelite na:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)