Skip to content

20. Smotra klapa u Podstrani

U sklopu manifestacije Podstransko kulurno ljeto, a uoči obilježavanja blagdana Velike Gospe, 11. kolovoza održana je jubilarna 20. Smotra klapa u Podstrani. Tradicija ljetnog druženja klapa i ljubitelja klapskog pjevanja u Podstrani započela je 2003. godine u ljetnikovcu obitelji Cindro, a već 15. godinu održava se u dvorištu crkve Gospe u Siti u Strožancu.

Ne bi bilo ove smotre da nije maestra Ljube Stipišića Delmate i klapskih entuzijasta 2003. godine, a do ovog jubileja ne bismo došli da nije klapa, ali i vrijednih članova i dosadašnjeg predsjedništva Ogranka Matice hrvatske u Podstrani na čelu s dr. Radovićem. Od srca im hvala.

Vjetrovita kolovoška večer protekla je u pravom klapskom ugođaju. Nakon pozdravne riječi domaćina, predsjednika OMH Podstrana, Marija Tomasovića, uslijedio je koncert na kojem su nastupile klape: Kurjože, Praska, Orca, Sveti Florijan, Stivanja, Merla, Pašareta i Okruk.

Program je vodila Edita Lučić Jelić.
Klapama se u završnoj pjesmi pridružila i publika koja je i ove godine u velikom broju podržala ovu tradicionalnu manifestaciju.

Podijelite na:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)