Skip to content

MVP IZ PODSTRANE

Uvertira za Split: Mladi košarkaši Zadra postali juniorski državni prvaci-Buljan MVP

Prvi je to juniorski naslov državnog prvaka za KK Zadar nakon puna dva desetljeća.

Juniori Zadra novi su juniorski prvaci Hrvatske nakon što su u finalu u Domu košarke Cedevita slavili protiv Cedevite Junior 86:75 (16:15, 16:18, 31:21, 23:21). Gledali smo sjajno i izjednačeno finale do 3. četvrtine kada se Zadar rezultatski odvojio. No, Cedevita Junior izvlači posljednje atome snage i stiže do -4 (67:71) 5 i pol minuta do kraja. No, Zadrani, predvođeni Tomislavom Buljanom  nisu popuštali i zasluženo odnose pobjedu iz Zagreba.

 

Buljan je ubacio 30 koševa uz 10 skokova, Brala 21 koš uz 7 skokova i 3 asistencije. Kod Cedevite Junior ponajbolji Vito Kučić s 26 koševa i 3 asista, Matej Bošnjak je uz 12 koševa upisao i 12 skokova.

BOSCO BOLJI OD SPLITA ZA 3.MJESTO

U utakmici za treće mjesto, Split je držao svoje vodstvo nad Boscom dobrom igrom sve do sredine treće četvrtine, a onda su juniori Bosca napravili nevjerojatnu seriju 23:1, prešli u vodstvo i sačuvali ga do kraja utakmice. Iako su u drugom poluvremenu ostali bez najboljeg igrača Luke Krajnovića, najboljeg igrača, uspjeli su nadoknaditi njegov izostanak i stigli do velike pobjede. Iskontrolirali su stečenu prednost do kraja utakmice i došli do povijesnog uspjeha, a do njega su ga vodili prvi trener Pavel Sovulj te pomoćnici Petar Babić i Edi Rački.

Do pobjede ih je vodio raspoloženi Leon Šljivarić sa 23 poena, dok je Ivan Oštrić dodao 17.

Kod Splita, prvo ime Tonći Lisica sa 22 poena.

 

Zadar je i prije početka turnira slovio kao glavni favorit za titulu, a onda su to i potvrdili na terenu. U finalu ih je predvodio MVP završnice, Tomislav Buljan, koji je utakmicu završio sa impresivnih 30 poena i 10 skokova.

Tomislav Mihael Buljan (18), mladi je talentirani košarkaš koji je  iz redova kadeta KK Mislav-Podstrana  sa 15 godina prešao u KK Zadar.Njegov talent su prepoznali trener Marko Selin i tadašnji direktor kluba Branimir Longin.                                                    Zanimljivost je da je zbog svojih atraktivnih poteza i zakucavanja u Zadru dobio nadimak „Air Buljan“.

 

Naj petorka turnira: Ivan Oštrić (Bosco), Duje Brala (Zadar), Tomislav Buljan MVP (Zadar), Vito Kučić  i Andrija Jelavić (Cedevita Junior). Nagrade HKS-a, Adidasa i Atlantic Grupe su uručili Mladen Erjavec ispred HKS-a i Marino Baždarić ispred organizatora turnira, Cedevite Junior.

Tomislav Buljan, MVP završnice

 

MVP: Tomislav Buljan (Zadar)

Foto: Marin Sušić / HKS

 

Podijelite na:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)