Skip to content

Nova generacija 7 Podstrana 

 

 

Kratki rezime dosadašnjeg rada

 

 

Sportska udruga Nova Generacija 7 – Sung7 osnovana je 13. prosinca 2017. i u nepune tri godine  uspješno je organizirala više utrka u daljinskom plivanju na području Podstrane, ali i susjedne općine Dugi Rat. Prvo natjecanje koje je organizirala udruga bilo je 1. Plivački maraton „Podstrana – Sung 7″ koji je održan 14. srpnja 2018. na dan kada je nogometna reprezentacija Hrvatske igrala najveću utakmicu do sada. Na tom natjecanju održane su čak 4 utrke i to na

1000 m, 2500 m, 5000 m i 7500 m. Nastupilo je ukupno 32 natjecatelja, a među njima su bili i pobjednici CRO CUP-a 2017. (kupa Hrvatske u daljinskom plivanju) Doris Beroš (KDP Split) i PSR Poreč). Vrijedi istaknuti da je na utrci nastupio i lvan Šitić (KDP Split) koji je 2015. postao europskim juniorskim prvakom na 5000 m. Na utrci su uz domaće natjecatelje nastupili i plivači iz Njemačke, Italije, BiH i Norveške.

Drugo izdanje plivačkog maratona , Podstrana – Sung7″ održano je 13. sprnja 2019. uz učešće 43 natjecatelja među kojima treba izdvojiti nastup jedine hrvatske olimpijke u daljinskom plivanju Karle Šitić kao i pobjednika CRO CUP-a u sezoni 2018. Antonie Buličić i Grge Mujana. Uz njih je ponovno nastupio i Ivan Šitić, a nastup je upisala i naša sumještanka Ivana Prižmić koja je osvojila treće mjesto na 2500 m. Drugo izdanje također je bilo međunarodnog karatktera uz nastupe plivača iz Italije.

U 2020. Sportska udruga Nova generacija 7 organizirala je Prvi Vikend daljinskog plivanja u Podstrani u sklopu kojeg je održano treće izdanje plivačkog maratona , Podstrana – Sung7“ kao i  Otvoreno prvenstvo SDŽ u štafetnom plivanju na otvorenim vodama. Ova natjecanja su uvrštena u Kalendar službenih natjecanja Hrvatskog saveza daljinskog plivanja i to kao utrka CRO CUP-a, ali i kao Prvenstvo Hrvatske na 7500 m u apsolutnoj konkurenciji, zatim Prvenstvo Hrvatske na 7500 m za mlađe seniore i juniore te prvo Štafetno prvenstvo Hrvatske u daljinskom plivanju. U skladu s tim  u Podstrani su nastupili  svi najbolji hrvatski daljinski plivači i plivačice,, a utrka je unatoč epidemiji COVID 19 imala dašak međunarodne konkurencije zahvaljujući nastupu plivača iz Slovenije. Uz navedena natjecanja na području naše općine, Sportska udruga Nova generacija 7, održala je i dva izdanja Plivačke utrke „Adio lito” na plaži u krilu Jesenice u suradnji s Hotelom Krilo. I na tim utrkama nastupili su neki od najboljih hrvatskih daljinskih plivača i plivačica poput Karle Šitić, Antonie Buličić, Grge Mujana i Ivane Prižmić.

Dana 14. studenog 2020. Skupština Hrvatskog saveza daljinskog plivanja primila je Sportsku udrugu Nova Generacija 7 u punopravno članstvo u Hrvatskom savezu daljinskog plivanja pokazavši tako da trud koji je udruga pokazala na području promocije daljinskog plivanja nije ostao nezapažen. Od 12.04. 2019. prema ugovoru o dodjeli prostora organiziramo treninge gimnastike u zgradi Općine Podstrana. Iako nemamo neke idealne uvjete, potrudili smo se osigurati 2 gimnastičke sprave (gimnastičku gredu i konja sa hvataljkama ) kao i jedne švedske ljestve. To je bazični sport koji se može početi trenirati od najranije dječje dobi i želja nam je uključiti sve veći broj djece.

Velimir Gavranić, predsjednik

 

Podijelite na:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)