Skip to content

Ljepota zajedništva

 

 

U prošlom broju Revije potkrala mi se nehotična greška. Naime, u tekstu u kojem sam naveo imena dobitnika Općinskih nagrada pogrešno sam naveo ime zbora mladih crkve Gospe u Siti. To me je ponukalo da u ovom broju upravo oni dobiju prostora u Reviji, te prikažem njihov rad.

Zbor mladih crkve u Strožancu započeo je s radom prije tri godine i danas broji dvadesetak članova. Vodi ga Kristina Zubić, jedna od najboljih soprana na našoj klapskoj sceni. Ona već godinama pjeva u ženskoj klapi Ankora iz Podstrane, a i ove godine su osvojile dvije nagrade na Omiškom festivalu dalmatinskih klapa. Svoje bogato glazbeno znanje Kristina prenosi curama i mladićima, članovima ovog zbora, uglavnom studentima ili srednjoškolcima ( od 17. do 24. godine), čije je pjevanje na nedjeljnoj večernjoj misi uistinu melem za uši. O tome što je njih ponukalo da pjevaju upravo u crkvi sami su napisali na svom web-u:

 

Za nas je to više od pjevanja – prije svega to je naš izraz ljubavi i zahvalnosti prema Gospodinu kojem služimo svojim talentima – onim najmanjem što mu možemo dati što On iskreno prima i umnaža u svim poljima našeg života. To je također neopisiva radost i ljepota zajedništva prožeta smijehom i druženjima; sati rada i vježbe u kojima se oblikujemo i kao glazbenici i kao osobe; te sigurnost, podrška i razumijevanje članova s kojima dijelimo svoje brige, s kojima odrastamo i s kojima ćemo uvijek biti na poseban način povezani.

Osim glavnog razloga zbog kojeg smo se okupili, a to je da uzvisujemo i slavimo ime Kristovo svojim pjevanjem, u zboru su se razvila i brojna prijateljstva kroz druženja nakon probi i nedjeljnih misa.

U zboru pjevaju: Soprani: Ivona Šantić, Lara Prgomet, Kristina Biočić i Maja Ajduković, Alti: Matea Suša, Anđela Krišto, Karla Hrgović, Filipa Duvnjak i Nina Pavić; Tenori: Zvonimir Zubić, Toni Vuletić, Dino Kahrić, Marko Vekić I Leonardo Nardiello

Gitare su Anđela Beroš i Joško Kevo,  cajon Ante Šakić, klavijature Josipa Krželj, te violina Klara Šarić

Zbor mladih nastupio je ovog ljeta na svečanoj sjednici Općinskog vijeća u hotelu Le Meridin Lav i oduševio svojom izvedbom sve nazočne. Na susretu hrvatske katoličke mladeži u Vukovaru sudjelovali su svojim pjevanjem u župi sv. Vendelina (Jarmina), nekoliko puta su animirali duhovnu obnovu za mlade u crkvi „Gospe od Zdravlja“ u Splitu, velike pohvale zbor prima i na Božićnom koncertu koji se redovito održava u našoj župi. Još možemo izdvojiti odlazak zbora na hodočašće u Rim ovaj Uskrs kojeg su dobili na poklon od župe, te animiranje na duhovnoj obnovi „Hoda za život“ u nadbiskupijskom sjemeništu ove godine.

Poželimo im da uz glazbu i molitvu, u zajedništvu s Bogom i prijateljima oko sebe, pjesmom slave Stvoritelja, ljubav i dobrotu kao putokaz i ideal kršćanske vjere.

Zoran Jurišić

Podijelite na:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)