Skip to content

Jedriličarski klub Podstrana

 

 

Ovogodišnje aktivnosti

 

JK Podstrana osnovano je prije trinaest godina na inicijativu jedriličarskog zaljubljenika Marca Guertsa, koji je tada došao živjeti u našu općinu. Svih ovih godina klub aktivno radi, ponajviše s mladima, kroz škole jedrenja na dasci i škole jedrenja, no uz to je već nekoliko godina organizator brojnih regata na državnom, pa i na međunarodnom nivou. Što su radili ovog ljeta kazao nam je tajnik kluba, gosp. Slaven Matković:

  • U okviru sredstava koje dobivamo od lokalne uprave trudimo se rad podići na što viši nivo. No, jednako tako trudimo se privući nove članove, pogotovo mlade. Tako svake godine u rad kluba donosimo nove ideje i aktivnosti. Ove godine smo organizirali školu stand up paddlinga, tj. veslanja na dasci u stojećem stavu, što je lijepo prihvaćeno, pogotovo od naših mladih članova.
  • Što se tiče organizacije regata u sklopu natjecanja na nacionalnom nivou, ni ove godine niste zakazali?
  • Organizirali smo dvije regate u jedrenju na dasci u disciplini slalom, te smo bili suorganizatori na međunarodnoj regati u Bolu na Braču, također u disciplini slalom. Na njima su sudjelovali i naši verificirani natjecatelji, ukupno njih četrnaest koji se natječu na regatama u Hrvatskoj, a sve pod kapom Hrvatskoj jedriličarskog saveza.
  • Da li je netko iz vašeg kluba osvojio kakvu medalju?
  • Naravno! Naš član Ante Berlengi ove godine je osvojio treće mjesto na prvenstvu Hrvatske, a trenutno je vodeći u kupu Hrvatske. U ženskoj konkurenciji Katarina Pelivan je osvojila treća mjesta u prvenstvu i kupu Hrvatske. I po broju članova i po plasmanu sportskih jedriličara na natjecanjima smo trenutno najuspješniji klub u Hrvatskoj. Osim toga u klubu djeluju i natjecatelji u kite surfingu te katamaranu, a dvojica jedriličara na krstašima, od kojih je Nikola Aljinović kao član posade bio sedmi na Mrduji.
  • Čestitam! Ovo je sigurno zapažen rezultat za koji je potreban velik rad, prvenstveno s mladima. Koliko je tome doprinijelo i preseljenje u nove klupske prostorije?
  • To je sigurno velik korak u radu kluba, jer smo dobili bitno bolje uvjete za rad, više prostora, a samim time smo privukli i veći broj novih članova. Osim toga u Mutograsu se pokazalo da ima više vjetra, bez kojeg nema bilo kakve aktivnosti što se tiče jedrenja. Same prostorije donijele su i veći polet kod starijih članova, koji su svojim radom, nekad derutne prostorije, pretvorile u danas funkcionalan objekt. Što se tiče rada zimi, jedrenje je na dasci zimski sport, pa čim zapuše dobro jugo možete vidjeti naše jedriličare na otvorenom moru kako jedre i pripremaju se za iduću sezonu.
  • Dobra vjetar želim vam u ime uredništva Podstranske revije.

Zoran Jurišić

Podijelite na:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)