Skip to content

Znanstveni skup u povodu tisućljetnice postojanja Poljica

U organizaciji OMH u Podstrani, MH, Društva Poljičana Sveti Jure Priko i Udruge zagrebačkih Poljičana Sveti Jure 14. prosinca u Središnjici MH održan je drugi dio znanstvenoga kolokvija u povodu tisućljetnice postojanja Poljica.

Predsjednik OMH u Podstrani Darijo Radović istaknuo je da nam Poljica za duge povijesti nisu ostavila samo soparnik i Poljički statut, po čemu se najčešće spominju, nego se očituju bogatstvom kulture, pisane riječi, nošnje, arhitekture i drugim značajkama koje su taj prostor i narod učinili prepoznatljivim.

Znanstvenim skupovima nastoji se priča o Poljicima objediniti u jednome zborniku kako bi se ostavio pisani, vidljivi trag velikoga poljičkog bogatstva. U MH o raznim aspektima bogate poljičke baštine govorili su Ivo Velić i Josipa Velić, Jakov Radovčić, Goran Andlar, Mirjana Matijević Sokol, Ivan Botica i Damir Karbić, Mate Gojsalić, Nenad Moačanin, Marijo Reljanović, Nediljko Mihanović, Maja Velicogna Novoselac, Antonina Srša, Jurica Matijević i Josip Bilić. (I. H.)

Izvor: Vijenac, br. 595-596

Podijelite na:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)